sunnuntai 25. elokuuta 2019

Simona Ahrnstedt: Sitoumuksia

Elämässäni on ollut suuri aukko historiallisten romanttisten kirjojen kohdalla. Olen lukenut kaikki Utrioni,  Vuori ei ole ihan mitä olen hakenut, vaikka nekin kaikki olen lukenut. On vaikeaa löytää uutta, etenkin sellaista, josta pitäisi. (Vinkkejä otetaan myös vastaan :)) Nyt onneksi löytyi vahingossa kaupan pokkarihyllyn kautta piti mennä kuitenkin. Ostin ensin tarjouksessa olleen Ahrnstedtin nykypäivään sijoittuvan kirjan, josta en ole vielä blogannutkaan. Ja sitä kautta löytyivät myös nämä historialliset kirjat, joita tosin vain on kolme kirjaston tietokannassa, joten lyhyt on tämä ilo.

Sitoumuksia sijoittuu Ruotsiin 1300 -luvulle. Se on pakko ihan alkuun todeta, että historiallinen tarkkuus ei tunnu olevan kirjailijalle kovinkaan tärkeää tai tällaisen kuvan sain. Kun ei anna sen häiritä, on kirja oikein viihdyttävä. 

Markus Järn on kuninkaan soturi, joka lähettää sotilaansa hakemaan itselleen naisen läheisestä kylästä. Markukselle tuodaan vahingossa tilallisen tytär Illliana. Illianan maine on nyt mennyttä ja Markus pakotetaan naimaan tämä. Pakko on molemminpuoleinen. Tässä lähtökohta, hyvin tyypillinen romanttiselle kirjallisuudelle ja pakkohan se on myöntää, että kirja ei tuo mitään uutta genreen, mutta se ei haittaa. 

Ahrnstedt on höystänyt romantiikkaa kevyillä eroottisilla kohtauksilla, jotka ovat ihan kivoja. Ihan kiva, voisi kuvata myös koko kirjaa. Mukavaa, hieman koukuttavaa viihdettä. Sellaista, mitä on mukava lukea sohvan nurkassa. Sen verran pakkomielteiseksi itseni kuitenkin sain, että varasin kirjastosta kirjailijan loputkin suomennetut kirjat. Elämässä on nyt sellainen vaihe, jälleen, että tarvitsee pakoa todellisuudesta.


4 kommenttia:

 1. Suosittelen Milja Kauniston Olavi Maunonpoika-trilogiaa ja Purppuragiljotiini-trilogiaa. Näissä kirjoissa historian tarkoilla kuvauksilla on tärkeä sija, mutta kirjojen parissa myös viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olenkin lukenut ja pidin ihan älyttömästi.

   Poista
 2. Itseänikin harmitti Utrion ilmoitus ettei hän aio enään kirjoittaa romaaneja :/ onneksi vanhoja voi lukea uudelleen.
  Historiallisisa meinasin tulla vinkkamaan, mutta totesin että aika samat ollaan taidettu lukea :D mutta Jude Devareux ja Victoria Holt en löytänyt mainintaa ainakaan blogista. Molempia olen tosin viimeksi lukemut yli 10 vuotta sitten aikaa ennen kindleä. Joten varovainen suositus.
  Itse olen eniten kuluttanut viime aikoina YA:ta esim. Tijan, Sara Ney, Chris Cannon ja urbaania fantaisia esim Aileen Erin (Alpha Girl serie), Helen Harper, Lisa Edmons, Karen Lynch.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Holtin ja Deverauxin olen lukenut aikaa ennen blogia, muutaman hyvin moneen kertaan :)

   Mäkin hyppäsin taas takaisin YA-kategoriaan, kun löysin Facesta kivan ryhmän, jossa suositellaan tietyn genren kirjoja. Ne on aina hyvää viihdettä.

   Poista