tiistai 25. helmikuuta 2014

Tijan: Fallen Crest -sarja (1-3)

Kirjat:
Fallen Crest High
Fallen Crest Family
Fallen Crest Public

Tijanin Fallen Crest High on ollut ladattuna laitteilleni jo jonkin aikaa, mutta jostain kumman syystä kuvittelin, että en pitäisi kirjasta. Osoitinpa taas itseni olevan väärässä, sillä tämähän koukuttaa. 

Kaikki alkaa siitä, kun Samin äiti ilmoittaa heidän muuttavan pois kotoa rikkaan James Kanenin luo, jonka kanssa äiti aikoo naimisiin. Kanen veljekset Mason ja Logan ovat kulmakunna kingejä. He ovat rikkaita, komeita ja erittäin suosittuja naisten keskuudessa. He käyvät valtion koulua ja Sam käy yksityiskoulua. Sam on rikkonainen nuori nainen, joka juoksee tunteakseen ei mitään. Sam ja veljekset kyräilevät toisiaan aikansa, kunnes kuori pehmenee ja pojat ymmärtävät, että Sam ei ole samanlainen pyrkyri kuin äitinsä. Etenkin Samin ja Masonin suhde syvenee ja alkaa muistuttaa jo rakkautta. Taustalla pyörii erilaisia klikkejä, entisiä ystäviä, entisiä poikaystäviä, biologisia isiä, kasvatti-isiä jne. Ensimmäinen kirja on tällaisen tilanteen kehittelyä.

FC Family sen sijaan keskittyy Samin ja hänen äitinsä ongelmaiseen suhteeseen. Samin äiti on tunteeton bitch suoraan sanoen. Hän haluaa omistaa Samin ja uhkaakin Masonia ja Samia, jos nämä jatkavat suhdettaan. Minkäs rakkaudelle tekee kuitenkaan. Sam saa uusia ystäviä, menettää vanhoja ja saa näitä takaisin. Tässä on kuitenkin kyseessä kesäloma, joten koulumaailmaa ei tässä teoksessa juurikaan ole.

FC Public on vähän sellainen OMG -kirja. Kuinka voikaan olla näin kutkuttavaa ja samalla ahdistavaa. Kirjassa Sam siirtyy samaan kouluun Loganin ja Masonin kanssa. On Masonin viimeinen vuosi high schoolissa ja haikeutta on ilmassa. Sam joutuu koulun kovin gimmojen kiusattavaksi erittäin julmasti. Kirjassa kertojina vaihtelevat Sam ja Mason, mikä onkin ihan kiinnostavaa, sillä näin pääsee myös Masonin ajatusmaailmaan ja tämähän avaakin ihan uusia ajatuksia. Kirja loppuu, ah, niin kutkuttavasti.

Aikuiset ovat näissä kirjoissa epäkypsiä ja pelottavan itsekeskeisiä. He huijaavat, pettävät ja toimivat tunteettomasti lapsiaan kohtaan. Lapset ovat heille jotain muuta kuin heidän pitäisi olla. On tokin hyviäkin aikuisia. Maailma ei vaikuta kauhean onnelliselta paikalta, muutoin kuin paikoittain. Ehkä tämä on sitä elämänmakua.

Voin ehdottomasti suositella. Ensimmäisen saa tällä hetkellä ilmaiseksi Amazonista, kaksi muuta maksavat 3-5 euroa, joten ihan mahdottomasta investoinnista ei ole kyse. Itselleni teokset ainakin aiheuttivat suunnatonta koukuttumista ja hempeitä huokauksia. Aivan kärkeä tämän tyyppisissä teoksissa. Nyt tuskaisena odottamaan neljättä osaa, joka ehkä ilmestyy pian, ainakin Tijanin Facebook-sivujen vihjailujen mukaan.

2 kommenttia:

 1. Täällä toinen koukussa oleva :) kannattaa tutustua Tijanin muihinkin teoksiin esim Carter Reed tai Broken and Screwed

  Neljäs osa varmaan menee kesään että julkaistaan mutta Sustain:n pitäisi tulla huhtikuussa amazoniin jos en muista ihan väärin. Neljännen osan ekan kappaleen sai sähköpostiin, jos oli ennakkoon tilannut amazonista tuon kolmosen ;)

  En tiedä mikä tuossa Tijannin kirjoitus tyylissä oikein viehättää, se kun ei ole mikään siloitelluin mutta silti nuo tarinat imaisevat mukaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin noita Tijanin muita kirjoja jo "hipelöinyt" Amazonissa ja jollen tunne itseäni täysin väärin, niin ehkäpä Carter Reed latautuu tänään laitteelleni.

   Tosiaan jotenkin uskomaton imu tuossa kerronnassa on. Melkein tuskan kyyneliä vuodatin, kun en millään olisi jaksanut odottaa loppuhuipennusta, ihanaa.

   Poista