maanantai 3. helmikuuta 2014

Colleen Hoover: Hopeless

Tämä kirja melkein särki sydämeni. Kuuluu ilman muuta parhaimpiin näistä teinikirjoista, joihin olen siis yhä edelleen koukuttunut erittäin pahasti.

Luin tämän teoksen itsenäisen jatkon jo aiemmin, mutta onneksi kävin myös tämän kimppuun. Sky on 17-vuotias. Hänellä on huono maine, syyttä ja hän aloittaa uudessa koulussa. Paras kaveri on lähtenyt Eurooppaan ja Sky on hieman hukassa. Hän tapaa Dean Holderin, jossa jokin vetää häntä puoleensa vastustamattomasti. Skyn menneisyydessä on asioita, jotka hän on sulkenut ulkopuolelle, mutta jotka Deanin kanssa alkavat nyt tulla myös pinnalle. 

Kirja käsittelee hyvin vaikeita asioita kuten lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä taitavasti unohtamatta kuitenkaan kaiken kattavaa rakkautta ja ehdotonta teiniromantiikkaa. Kirja on paikoin niin pakahduttava, että taisin pitkästä aikaa tirauttaa useammankin kyyneleen. Hyvin puhdistava kokemus kaiken kaikkiaan.

Tästä on tehty myös Deanin näkökulmasta oleva kirja. Tässä harkitsen vielä lukemista, mutta itseni tuntien tämä kirja jää takaraivooni tykyttämään kuin avoin haava. Silloin ei vain voi itselleen mitään, vaan on pakko lukea, pakko ostaa. 

On ihanaa, kun löytyy tällainen helmi aina välillä. Jos en vielä riittävästi ole hehkuttanut Goodreadsia, niin nyt vielä kerran sanon, että sieltä löytyy niin lukemattomia listoja kirjoista, että alkaa ahdistaa lukemattomien kirjojen loputon virta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti