tiistai 11. marraskuuta 2014

Harri Nykänen: Ariel - Jumalan selän takana (äänikirja)

Toinen Harri Nykänen ikinä ja kylläpä pidinkin tästä. Ariel Kafka on poliisi ja hänestäkin on tehtynä kirjasarja. Tämä teos on sarjan puolesta välistä suunnilleen. Ariel olikin melkoisen kiinnostava henkilö, johon tykästyin nopeasti.

Helsingin juutalaisessa seurakunnassa tapahtuu murha. Rikas liikemies murhataan kotiinsa. Ariel tuntee murhatun ja muutkin asiaan liittyvät. Onko taustalla antisemitistinen liike vai jotain ihan muuta. Tutkimuksen kuluessa Ariel saa jopa kutsun Supoon. Taustalla on jotain, mikä saa tärkeät tahot liikkeelle.

Kirja tuntui jopa liian lyhyeltä. Olisin viihtynyt Arielin seurassa vielä pidempäänkin. Kirjassa käsiteltiin mielenkiintoisia tässäkin päivässä ajankohtaisia poliittisia asioita. Juutalaisista ei oikein tunnu pystyvän puhua ilman, että jotain poliittista tulee mukaan. Kirja ei ollut kovinkaan yksityiskohtainen vaan ehkä enemmän ylimalkainen kuvatessaan tapahtumia. Tietyllä tasolla se ärsytti, mutta mielenkiintoiset henkilöt antoivat paljon anteeksi.

Anteeksi antoi tietenkin myös se seikka, että lukijana oli Lars Svedberg. Kävin tuossa reilu viikko sitten tonkimassa Porin pääkirjaston äänikirjahyllyjä ja mukaani lähti kolme Svedbergin lukemaa teosta, joten vielä saa nauttia jonkin tovin. 

Nykäsen tunnetuimmat teokset lienevät Raid-sarja, johon en myöskään ole tutustunut millään tasolla en siis tv:stä tai kirjoista. Ehkä pitäisi sivistää itseään, sillä hyllystäkin löytyy Raid, joka ihan Nykäsen nimikirjoituksella. 

Töissä on vielä niin kiire, että olen ihan tööt päästyäni kotiin ja melkein vältän lukemista, kun ei vain jaksa keskittyä eikä halua lukea yötä myöden. Tämän viikon jälkeen toivottavasti helpottaa edes vähän. Siihen asti äänikirjat pelastavat päiväni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti