torstai 29. joulukuuta 2022

Alex Michaelides: Hiljainen potilas

Jälleen yksi TikTokista bongattu kirjasuositus. Siellä tätä kirjaa on hehkutettu todella paljon. Päätinpä sitten itsekin kokeilla. En nyt täysin yhdy hehkutuksiin, mutta kyllähän tämä oli aivan viihdyttävä kirja ja myös paikoin hyvin omaperäinen. Kirjailija on netin mukaan kirjoittanut kirjan, jollaisen haluaisi itse lukea. Se on aina hyvä lähtökohta.

Taidemaalari Alicia on tappanut miehensä ja joutunut mielisairaalaan. Hän ei ole puhunut sanaakaan tapahtuman jälkeen. Sairaalaan tulee työskentelemään psykoterapeutti Theo, joka on myös kirjan päähenkilö tavallaan, sillä hän pyrkii pääsemään Alician hiljaisuuden muurin taakse. Theolla on omia ongelmiaan vaimonsa kanssa ja myös hänen psyykensä on hauras. Onko Alicia todella murhannut miehensä? Mitä oikeastaan on tapahtunut? Vain Alicia voi vastata näihin kysymyksiin, mutta hän ei puhu.

Yritän olla paljastamatta kirjasta yhtään mitään, sillä loppuratkaisun spoilaaminen olisi kirjan lukemisen kannalta äärimmäisen ilkeä teko. Loppuratkaisu tuli  minulle yllätyksenä, kerrankin. Siinä kirja onnistui todella hyvin. Minulla oli vain koko kirjan lukemisen ajan sellainen olo, että olisin lukenut kirjan aiemminkin, en ole, mutta jotain lukemaani kirjaa se muistutti. Tosin en osaa sanoa, miltä osin. 

Menemättä sen tarkemmin kirjan sisältöön, voin suositella teosta. Se kertoo psyyken hajoamisesta, mysteereistä, meistä ihmisistä. Täytyy myöntää, että koko konsepti oli oikein toimiva ja yllättävä. Lue, jos haluat itsekin tulla yllätetyksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti