maanantai 16. heinäkuuta 2012

Jaana Taponen: Lalalandia

Kuten jo totesin aiemmassa postauksessa, olen hamstrannut näitä Taposen kirjoja kirjastosta. Olen joskus hieman neuroottinen lukemisen suhteen eli pyrin lukemaan kirjailijan tuotantoa, mahdollisuuksien mukaan kronologisessa järjestyksessä. Tällöin pystyy näkemään myös kirjailijan kasvun kirjailijana ja toisaalta näkee, toistuuko jotkut samat teemat kaikissa kirjoissa. Tämä kirja on Taposen toinen teos.

Tarina on tarina kolmekymppisistä ihmisistä, jotka ovat erilaisissa elämänvaiheissa. Tapahtumat sijoittuvat joulunaikaan ja aikaan, kun päätöksiä omasta elämästä pitää tehdä. Emma saa miehensä kiinni pettämisestä. Leni puolestaan törmää nuorempaan mieheen. Pystyvätkö he sopeutumaan uuteen tilanteeseen, miten he jatkavat elämäänsä. Siinä ehkä tämän kirjan kysymykset. Ympärillä pyörii myös miehiä ja lapsia, kuten reilu kolmekymppisten ympärillä usein pyörii. 

Itse kirjan otsikko mainitaan kirjassa vain kerran, suhteellisen alussa. Itse ymmärsin, että se kuvaa tilannetta, jossa useat elävät. Ei nähdä omaa elämää sellaisena kuin se on, vaan lähes kädet korvilla lalatellaan, jotta voitaisiin ignoorata oman elämän virheet. Joskus tulee kuitenkin hetki, että on huomattava totuus ympärillä.

Kirja on kuvaus ihmissuhteista, kuinka ne muuttuvat vuosien myötä, mutta kuinka kuitenkin pysyvät ennallaan. Pidin kovasti. Pidän Taposen kirjoitustyylistä ja hänen henkilöistään, he ovat aivan kuin me.

Suosittelen kesälukemiseksi ja muutoinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti