lauantai 14. heinäkuuta 2012

Jaana Taponen: Väärä varustus

Väärä varustus on Jaana Taposen esikoisteos. Tällä hetkellä häneltä on ilmestynyt neljä kirjaa, joista viimeisimmän Stockan herkun arvostelusta (jossain blogissa, ei voi muistaa missä) sain innostuksen lainata kaikki löytyvät Taposet ja löytyihän niitä, tosin tuo uusin on vielä varauksessa.

Kotimainen romantiikka on minulla usein jäänyt Tuija Lehtiseen, joten on todella virkistävää löytää uusi kirjailija tälläkin saralla. Taposen tyyli, ainakin tässä kirjassa, on vähän lehtismäinen, samoin tapahtumat. Susanna 35 vee on suhteessa Ilpoon, joka selkeästi vain hyväksikäyttää Susannan romantiikan nälkää. He lähtevät saarelle viettämään romanttista viikkoa, mutta kuinkas ollakaan Susanna löytää itsensä pian saarelta yksin yksijalkaisen lokin ja pian myös komean suomenruotsalaisen kanssa. Susanna pohtii kirjassa elämäänsä Ilpon kanssa ja omaa tulevaisuuttaan. Samalla tapahtuu kaikenlaista romanttista ja epäromanttista.

Kirja on ehkä enemmän ihmissuhdekirja kuin pelkkää romantiikkaa, vaikka sitäkin siitä löytyy. Kuitenkaan mitään hattarankeveää romantiikkaa ei kannata tästä hakea. Mukavaa kesäluettavaa jokatapauksessa, sellaista kepeää, hyväntuulista, joka tuoksuu merelle ja auringonpaisteelle.

Jos et ole Taposeen vielä tutustunut, niin tämä kirja ainakin kannattaa katsastaa. Enköhän nuo loputkin jossain vaiheessa saa päätökseen, joten nekin tullevat tutuiksi.

1 kommentti:

  1. Laitanpa korvan taakse tämän, jos vaikka joskus kokeilisi. Sinut on muuten haastettu, kurkkaa blogiini! =D

    VastaaPoista