tiistai 17. heinäkuuta 2012

Jaana Taponen: Unelmavaras

Kolmas Taponen ja jälleen erilainen, mutta kuitenkin samanlainen. Unelmavaras kertoo työpaikan ilkeimmästä ihmisestä, joka haluaa kontrolloida kaikkea ja saavan kaiken huomion. Hän haluaa kohota oman suunnitelmansa mukaan yhä ylöspäin välittämättä siitä, keitä loukkaa matkalla ylös. Mari on juuri tällainen ihminen, ei kirjan alussa vaikuta yhtään mukavalta, mutta totuudella on aina toinen puoli. Se juuri tekeekin kirjasta kiinnostavan. Toinen puoli avautuu kauheus kerrallaan ja lopulta sitä alkaakin miettimään juuri sitä, mikä on totuus ja todellinen toinen puoli.

Kirjan hahmot ovat jälleen erittäin uskottavia ja sellaisia, joihin olet voinut törmätä omassa työpaikassasi tai muutoin vain elämässä. Kiusaajia ja kiusattuja on maailma pullollaan, valitettavasti, ja heillä on jokaisella oma tarinansa kerrottavanaan. Tämä on Marin tarina.

Yhä edelleen hämmästelen itseäni, miten olen päästänyt Taposen ohi käsieni aiemmin, mutta toisaalta olen kiitollinen, että löysin hänet kuitenkin. Hän kuvaa hyvin tätä nykypäivää Facebookkeineen ja sen tuomine ilmiöineen. Ihmiskuvaukset ovat myös oikein hyviä ja tilanteet, joissa henkilöt elävät ovat tätä päivää ja hyvin todenmukaisen oloisia.

Nyt vain odottelemaan Stockan herkkua, joka on kirjastossa varauksessa, mutta jota saan vielä odottaa jonkinlaisen tovin. 

Suosittelen tätäkin Taposta, joka on hyvin erilainen kuin kaksi aiempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti