lauantai 28. huhtikuuta 2012

Alyxandra Harvey: Haunting Violet

Hieman koukutin itseni tähän kirjailijaan luettuani My love lies bleeding. Kävin lataamassa Kindleen jatko-osat tuolle ja muutamia muita kirjailijan tuotoksia. Päätin aloittaa tästä Haunting Violetista, koska se vaikutti kiinnostavalta, erilaiselta ja oli palkittu jenkeissä Teen choice awardseissa tai ainakin oli ehdolla. Kirja ei ehkä ollut yhtä koukuttava kuin tuo edellä mainittu, mutta ihan kiva luettava.

Kirja kertoo Violetista ja sijoittuu 1800-luvun Englantiin. Violet elää äitinsä ja palvelijoiden kanssa huijarimeedion elämään. Hänen äitinsä pitää spiritualistisia istuntoja huijaten surevia. Kuusitoistavuotiaana Violet alkaa kuitenkin nähdä oikeasti aaveita ja yksi aaveista pyytää selkeästi hänen apuaan. Violetin pitää selvittää, kuka murhasi tytön. Violetin apuna on hänen ystävänsä Elizabeth ja Colin. Colin on tullut Violetin perheeseen pienenä ja on ikään kuin hänen veljensä, mutta tietäähän sen, kun hormonit alkavat jyllätä. Luvassa siis paranormaalia toimintaa, romantiikkaa, jännitystä, skandaaleja jne. Paljon kaikkea yhdessä kirjassa olematta kuitenkaan liikaa.

Kirjat on selkeästi suunnattu sellaisille about 17-18 vuotiaille eli ns. nuorille aikuisille, mikä tarkoittaa aina myös sitä, että aikuinenkin pystyy nauttimaan aivan yhtä hyvin ellei jopa paremmin. Harveyn kieli on mukavaa luettavaa englanniksi, ei liian vaikeaa, mutta ei myöskään mitään liian helponoloista, juuri sopivaa siis.

Nyt pitää vähän miettiä, mitä lukisi, sillä käväisin eilen hakemassa kirjastosta jälleen yhden varauksen, mutta toisaalta olisi about 10 kirjaa kesken ja nuo Harveyn seuraavat polttelevat Kindlessä. Liikaa vaihtoehtoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti