lauantai 17. marraskuuta 2012

Aleksi Delikouras: Nörtti - new game

Harvoin pystyy samaistumaan kirjan henkilöihin yhtä hyvin kuin tämän kirjan. Tässä tapauksessa tosin päähenkilön äitiin, joka on kovin huolissaan lapsensa jatkuvasta datailusta ja ottaa ajoittain käyttöön elämää suurempia ratkaisuja kuten nettipiuhan piilottamisen. Tähän voisi mainosta mukaellen sanoa, että been there, done that.

Kirja kertoo DragonSlayer666:sta. Nörtistä, joka elää virtuaalimaailmassa enemmän kuin reaalimaailmassa. Hän on kuin suoraan omien lasteni makuuhuoneesta. Vanhemmat lapseni ovat jo parikymppisiä ja muutama vuosi sitten etenkin oli juuri tämä vaihe päällä. Sain kuulla, kuinka pilasin heidän koko elämänsä laittamalla netin pois päältä. Sellaista nykynuorten elämä on.

Dragon on nörtti, joka alkaa myös tajuta reaalimaailmaa ihastuessaan punatukkaiseen tyttöön, jonka nick on Fetasalaatti. Hän myös tajuaa kirjan aikana yhteispelin voiman. Ei riitä, että pärjää puukkotaistelussa Hege91:lle. 

Kirja on Dragon päiväkirjan muotoon kirjoitettu. Kieli on aivan ihanaa, se vilisee datailutermejä ja kirosanoja. Sen seurassa sai muutamat loistonaurut myöskin. 

Nörtti on myös Youtubessa, kannattaa tsekata. Toki hänet voi löytää myös galtsusta. Kirja kertoo nykypäivän nuorista, heidän kielellään ja tavallaan. Pohdin, pitäisikö hakea jotain syvällistä ajatusta, mutta päätin, että riittänee se, että viihdyin kirjan parissa aivan loistavasti ja niin teki myös 20 vee tyttäreni. Molemmat pystyimme löytämään itsemme kirjasta.

Kirjahan on ehdolla myös Juniori Finlandian saajaksi ja toivotan sille onnea.

2 kommenttia:

 1. Minusta on hiukan yleistävää sanoa, että Nörtti kertoisi nykynuorista, koska kirjassa esitetty pelaamisen määrä/merkitys ym. koskee kokemukseni mukaan vain yhtä nuorisoryhmää. Toisaalta tämä on vain oma näkemykseni, minä en ole koskaan pelannut eikä kukaan kavereistanikaan ole kirjassa esitetyllä tavalla uponnut koneen ääreen.

  Joka tapauksessa kirja on loistava. Ei-pelaajana minulta meni ohi muutama termi mutta joka tapauksessa tunnistin nörttityypin hyvin elävästi - ehkä minun pitäisi sittenkin perua se mitä sanoin aikaisemmassa kappaleessa?
  Niin tai näin, toivon kirjalle voittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertoohan kirja muistakin kuin nörteistä. Mukana on fruittareita, jäkiksiä ja muuta kirjoa aina uusnatseihin. Tokihan nörtti on pääosassa, mutta muista henkilöistä löytyy ehkä goottia ja emoa lukuunottamatta hyvin paljon nykynuorisolajeja, jos niin voi sanoa.

   Omassa nuorisopiirissäni, omat ja niiden kaverit, pelaaminen on yleistä. Mutta ehkä siitä syystä tämä tuntuikin niin tutulta.

   Poista