lauantai 18. tammikuuta 2014

Penelope Douglas: Until you

Bully  oli ihana. Tämä on tarinan toinen puoli.

Pohdin muutaman tovin ennen kuin latasin kirjan. Kyse ei ollut hinnasta, vaan ehkä enemmänkin periaatteesta. Kuitenkin Bully jäi mieleeni ja häiritsemään. Latasin ensin Samplen, enkä sen jälkeen enää voinut vastustaa. Ja olen onnellinen, että en voinut.

Jared on se ns. paha poika, kiusaaja. Tate ja hän ovat olleet lapsuuden ystäviä, kunnes Jaredille tapahtuu jotain, jotain, jonka vuoksi hän haluaa häätää läheltään sen, jota rakastaa eniten, Taten. Rakkaus on heikkous, näin Jared sen näkee. Jared ei kuitenkaan pysty taistelemaan tunteitaan vastaan, mutta voiko Tate luottaa enää häneen kaikkien loukkausten jälkeen ja pystyykö Jared avaamaan sydämensä täysin. 

Tapahtumat olivat tuttuja Bullysta, mutta tämä on ihan eri kirja kuitenkin. Ja se oli niin hyvä juttu. Rakastuin koko tarinaan vielä enemmän, kun sain toisenkin näkökulman. Sitä en osaa sanoa, onko tarina uskottava, mutta jotain erityisen herttaista tässä on. Jotain sellaista, mikä saa vaihtamaan sivua nopeammin ja sydämen pakahtumaan. 

Olen tässä lukemisen lomassa pohtinut, miksi taas uppoudun näin hullun lailla näihin YA-kirjoihin. Ehkä syy olivat syntymäpäiväni, taas lähempänä eläkeikää, tosin siihen vielä aikaa. Sitä ehkä aina joskus kaipaa takaisin tuonne 18 vuoden ikään tai sitten oikeastaan ei. Kun kirjoitetaan nuorista, voivat tunteet olla absoluuttisia, mielipiteet mustavalkoisia ja ongelmat suuria. Se ei tunnu epäuskottavalta, ei ainakaan niin paljon kuin, jos kyseessä olisi 40 vuotiaat.

Nämä kirjat saavat sydämen ja kropan lämpiämään. Oma kulta tuntuu entistä kultaisemmalta ja elämä jotenkin aikuiselta. Siksi ne ovat myös huumetta aivoille ja ruokaa sielulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti