maanantai 28. elokuuta 2023

Sarah Pearse: Parantola

Uutuuksien listalta joskus bongasin tämän teoksen ja laitoin kirjastosta varaukseen. Usein käy niin, että varauksen tullessa, en enää edes muista miksi olen kyseisen kirjan laittanut varauksene. Tämän osalta muisti vielä toimi. Takakannen perusteella vaikutti kiinnostavalta ja erilaiselta teokselta.

Erin ja hänen poikaystävänsä Will matkustavat Sveitsiin Erinin veljen Isaacin kihlajaisiin, jotka pidetään vuoristossa sijaitsevassa hotellissa, joka on ennen ollut parantola. Erinin ja veljen suhde ei ole ollut hyvä sen jälkeen, kun heidän pikkuveljensä Sam kuoli tapaturmaisesti. Erin syyttää kuolemasta veljeään. Erin on virkavapaalla poliisin tehtävistään mielenterveysongelmien vuoksi ja hän onkin kovin hermoherkän oloinen. Hän vaistoaa heti hotellissa, että jokin ei ole kunnossa. Pian löytyy ruumis, Isaacin kihlattu katoaa, löytyy toinen ruumis, tulee valtava lumimyrsky ja eristys. Erinin on selvitettävä, mitä oikeastaan tapahtuu.

Kiinnostava, klaustrofobinen tunnelma. Pahuus huokuu myös kirjan sivuilta. Lukija ei voi kuitenkaan täysin luottaa Eriniin. Onko hän vain liian herkällä vai tapahtuuko oikeasti jotain... Sitä kysymystä myös lukija joutuu pohtimaan.

Pidin kyllä kirjasta. En ehkä uppoutunut siihen täydellisesti, mutta luin oikein mielelläni. Kirja aloittaa uuden dekkarisarjan. Varmasti luen myös seuraavia, jos ne käsiini saan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti