perjantai 28. kesäkuuta 2013

Lynne Graham: A ring to secure his heir

Epähuomiossa jopa maksoin tästä kirjasta. Yleensä pyrin lataamaan ilmaisia kirjoja Kindleen ja vain tarkoin harkiten maksamaan, kuten esim. Jools Sinclairin kirjoista. Tämä sujahti läpi tarkan seulani täysin vahingossa. Eipä sillä sinänsä väliä, sillä teos oli vallan mainioin kesäpäivän nollauskirja. Romantiikkaa, kauniita ihmisiä ja Kreikan saaristoa sekä toki hekumallisia hetkiä. Voiko paremmin kesäpäivää viettää? (Tämä oli täysin retorinen kysymys, sillä tottakai voi, mutta kyllä tämänkin teoksen parissa viihtyi tunnin pari.)

Rosie on kasvanut juopon äitinsä kanssa ja sijaiskodeissa. Hän toimii siivoojana ja opiskelee päivisin. Hänen elämänsä ei hohdokasta tai rikasta. Alexius on rikkaan perheen poika, jonka vanhemmat jättivät hänet 8 vuotiaana sisäoppilaitokseen. Hänen kummisetänsä Socrates oli ainoa, joka vieraili hänen luonaan. Nyt Alexius saa tehtäväkseen ottaa selvää Rosiesta, Socrateen salaisesta lapsenlapsesta. Rosien ja Alexiuksen välillä kipinöi ensi sekunnista lähtien huolimatta heidän tyystin erilaisesta taustastaan. Kiihkeän yön jälkeen Rosien huomaa olevansa raskaana. Alexius ei ole koskaan rakastanut ketään eikä usko kykenevänsä rakastamaan. Kuinka käykään??

Kyllä, huokaisin kirjoittaessani edellistä ja huokailin syvään muutaman kerran lukiessani. Kuitenkaan en huokaillut lopettaessani kirjaa, paitsi ehkä turhautumisesta. On sääli, että kaikki kasvaa kiinnostavaksi ja sitten lässähtää kuin pannukakku, äärimmäisen turhauttavaa. Pidin kirjasta viimeistä kappaletta lukuunottamatta, tämä tuntuu valitettavasti toistuvan melko usein nykyään. Pitänee vaihtaa kirjallisuuslajia.

Mutta tulipa luettua ja viihdyttyä muutama tunti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti