torstai 13. joulukuuta 2018

Robert Galbraith: Silkkiäistoukka (äänikirja)

Blogitauon aikana luin Robert Galbraithin C.B. Strike -sarjan ensimmäisen kirjan. Siitä fiilikset olivat kenties hieman kaksijakoiset. Toisaalta pidin, toisaalta odotuksiin nähden kirja ei ollut niin mielikuvituksellinen kuin olisin toivonut. Kuitenkin pidin hahmoista ja se on syy, miksi otin myös tämän kirjan työmatkakuunteluun.

Kirjailijan vaimo tulee pyytämään Strikea löytämään miehensä. Mies on kadonnut ennenkin, joten suurta huolta vaimolla ei ole. Kuinka ollakaan mies löytyy kuolleenna samalla tavoin kuin tämän viimeisimmän käsikirjoituksessa Bombyx Morissa päähenkilö kuolee. Käsikirjoitus onkin kirjan keskiössä. Käsikirjoitus on eräänlainen häväistysteos kirjailija Owen Quinen tutuista sekä siviilielämässä että myös kustannusmaailmassa. Epäiltyjä siis löytyy. 

Kirjassa Striken ja Robinin suhde kehittyy jonkin verran. Tiettyjä vihjailuja Robinin menneisyydestä heitetään ilman mitään koppia, joten ainakin olettaisin niitä purettavan seuraavassa kirjassa. Robin on myös mielestäni isommassa roolissa tässä kirjassa ensimmäiseen verrattuna. Striken ja Robinin kanssakäymistä on kiva lukea ja tuntea siitä hienovaraista latautumista, joka ei kuitenkaan mitenkään lämpene kirjassa. Saati lämpenee lainkaan...

Kirja kirjassa ei ole mikään uusi idea, mutta tässä sitä on käytetty varsin mainiosti murhan taustana. En arvannut murhaajaa oikein, mikä sekin oli mukavaa. Murhaaja paljastuu aivan lopussa ja loppuhuipennus on rakennettu oikein hyvin ja mielikuvituksellisesti.

Lukijana oli ihan Eero Saarinen, jonka ääntä jaksaisi kuunnella pidempäänkin. Itse Ellibslibrary tökki tämän kirjan kohdalla vähän liikaa, mutta annan vielä mahdollisuuden, kun tajusin siitä löytyvän appin. Tähän asti kuuntelin kännykän selaimen kautta. 

Kirjoista löytyy myös tv-sarja HBO:lta. Sitä olen katsellut näiden kahden ensimmäisen kirjan osalta. Mutkia oiotaan melkoisesti, mutta näyttelijävalinnat ovat oikein hyviä ja osuvia. Tämä kirja on puristettu kahteen jaksoon, joten melkoisesti on jätetty ulkopuolelle. Voin kuitenkin myös suositella tv-sarjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti