keskiviikko 28. lokakuuta 2020

B.A. Paris: Suljettujen ovien takana (äänikirja/e-kirja)

Jos pääsisi tirkistelemään muiden ihmisten elämää suljettujen ovien taakse, moni varmaan menisi. Mitä piiloutuu pimennettyjen ikkunoiden taa, mitä valokuva jättää kertomatta, ovatko somen postaukset todellisia. Itse olen ainakin näitä pohtinut monta kertaa.

Jack Angel on kuuluisa ja komea lakimies, joka puolustaa pahoinpideltyjä naisia. Hänen vaimonsa Grace on kodinhengetär, joka loihtii hurmaavia päivällisiä ja on huolehtiva isosisko downin syndrooman omaavalle pikkusiskolleen. Kaikki vaikuttaa täydelliseltä, jopa liian täydelliseltä ollakseen totta. Ja tähän päteekin nyt lausahdus, jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, se ei sitä välttämättä ole. 

En lähde ruotimaan enempää kirjan juonta, jotta en spoilaa kenenkään lukukokemusta. Kirja on rakennettu nykyisyyden ja menneisyyden vuoropuhelulla ja on kirjoitettu Gracen näkökulmasta. Se toimii. Pikku hiljaa lukijalle avautuu todellisuus, joka on ihan jotain muuta kuin se, minkä päivällisvieraat näkevät ja kokevat. Loppuratkaisu on sinällään arvattava, mutta hyvin piinaavasti toteutettu.

Pidin kirjasta, pidin niin paljon, että aloitin kuuntelemalla ja hotkaisin lukemalla parina iltana liian myöhään. Kirja piti otteessaan, sen jännitys kasvoi vyörymällä. Hienosti rakennettu tiivistyvä jännitys. Kuten kirjan esittelyssä sanotaan "Joskus täydellinen avioliitto on täydellistä valetta."

Suosittelen lämpimästi teosta.

2 kommenttia:

  1. Olisi kannattanut hieman avata kirjan juonta ja tehdä pienen pienten spoilauksien kustannuksellakin, sillä kyseessä on todellinen psykologinen trilleri eikä tätä kirjaa toi likaa kehua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Spoilaaminen on taitolaji. Itse en ole kovin hyvä siinä :)

      Poista