sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Jo Nesbo: Pelastaja (äänikirja/e-kirja)

Here we go again. Tahti sen kuin vain kiihtyy. Olen yhä syvemmin koukussa kirja kirjalta. Seuraavia sarjan teoksia olen lukenut jo aiemmin, mutta aion lukea ne nyt uudelleen. Syy osittain tuo edellä mainittu ja toisaalta lukemisesta on melkoisesti aikaa, joten on ihan hyvä verestää muistia.

Tällä kertaa Osloon saapuu palkkamurhaaja Kroatiasta. Ensin ammutaan Pelastusarmeijan mies keskellä Oslon keskustaa ja pian ruumiita tulee enemmän. Harry on saanut uuden pomon, joka ei hänessä herätä heti alkuun suurta luottamusta. Harry nimitetään kuitenkin tutkinnanjohtajaksi. Tutkinta vie Harryn keskelle Pelastusarmeijan toimintaa ja myös Kroatiaan, jossa edelleen näkyvät sisällissodan jäljet ja haamut. 

Pidän Nesbon tavasta tuoda kirjoihinsa historiaa ja faktaa asioista. Nyt Jugoslavian sodasta ja Pelastusarmeijasta aiemmin aboriginaalien kohtelusta, Thaimaan seksikaupasta, toisen maailmansodan natsimielisistä norjalaisista ja niin edelleen. Taustatyötä on tehty hyvin ja tämä "opettavainen" osuus on aina sidottu erinomaisesti osaksi kirjan tarinaa.

Kirja oli jälleen erinomainen. Se oli yllättävämpi ja eheämpi kuin osa aiemmista teoksista. Ikäviä asioita tapahtuu ja niihin jokainen reagoi tavallaan. Harryn hahmo kehittyi jälleen enemmän. Pääsin askeleen lähemmäs hänen sisintään ja vaikka hän kuinka taistelee, pidän hänestä koko ajan enemmän.

Jukka Pitkänen ei myöskään pettänyt tälläkään kertaa. Eikä Storytell, tässä kirjassa tulin lukeneeksi e-kirjana varmaan lähes kolmanneksen, sillä en vain kestänyt jännitystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti