torstai 29. joulukuuta 2011

Michelle Willingham: Mies soturin hahmossa

Selkeästi olen ollut lukemisen puutteessa ollessani sairas. Nyt ei tee mieli kuin lukea ja ahmia tekstiä. Niinpä tuli luettua tänään vielä kolmaskin kirja loppuun. Tämä jälleen Harlekiini-teoksia.

Kirjoittaja on ihan uusi tuttavuus, mutta hyvin mielenkiintoinen. Kirja sijoittuu 1100-luvun Irlantiin. Tämä jo itsessään saa miettimään uljaita kelttejä villavaatteissaan heilutellessaan kirveitä ja kyllä, sitähän tämäkin kirja on tulvillaan. Normanniprinsessa naitetaan vasten tahtoaan kelttikuninkaalle myös vastoin tämän tahtoa. Miehen mieltä vaivaavat toisaalta vastuu ja kunnia omaa klaaniaan kohtaan, toisaalta heräävä rakkaus ja himo kiellettyä normannivaimoa kohtaan. Vaimo taas haluaisi olla oikea kuningatar ja rakastuu kuin rakastuukin mieheensä. Kiellettyä himoa, rakkautta, sotaa ja hyvin kuumia tunteita on tämä kirja pullollaan.

Täytyy myöntää, että pidin tästä kovasti ja lukiessani en voinut olla jälleen pohtimatta sitä, miksi itsekin syyllistyn Harlekiini-kirjojen vähättelyyn. Siis nämähän on tehty tietynlaiseen fiilikseen, romantiikan nälkään, huokailun kaipuuseen ja itse ainakin tarvitsen juuri tällaista aika ajoin ja melko useinkin, jos luettujen listaa katselee...

Onneksi ostin samalla toisenkin saman kirjoittajan kirjan, joka sattumalta kertoo vielä tämän kirjan sankarin veljestä, joten tätä samaa on vielä saatavilla. Taidan myös tarvita sitä vielä ainakin yhden kirjan verran ennen siirtymistä ainakin osittain "vakavampaan" kirjallisuuteen.

1 kommentti:

  1. Mulla odottelee vielä hyllyssä Willinghamilta tämän sarjan 4 osaa. Mutta muuten Harlequininilla on ollut muutama tosi hyvä historiallisten pokkarien kirjoittaja. Omia suosikkeja on esim tuo edellä lukemasi Candace Camp, tosin häneltä nuo Itsenäinen nainen ja Vaarallinen mies eivät minulla ainakaan kuulu parhaimpiin.

    VastaaPoista