lauantai 14. heinäkuuta 2012

Ally Condie: Rajalla

Ensimmäinen osa tästä trilogiasta imaisi täysin mukanaan, enkä voi kyllä moittia tätä toista osaakaan. Pohjanmaan lakeudet olivat vallan mainiota lukuaikaa tälle kirjalle, jonka suorastaan ahmi ja syytti sivussa aurinkoa, joka ärsyttävästi paistoi juuri, kun olisin halunnut ahmia kirjan loppuun. 

Nyt hieman paljastuksia ensimmäisestä kirjasta. Ekan kirjan lopussa Ky lähetetään työleireille ja Cassia päättää seurata häntä. Tästä jatkuu tämä kirja. Cassia on ulkoprovinsseissa ja yrittää löytää Kyn. Ky taas haluaa päästä Viljelijöiden luo. Xanderkin on mukana kuvioissa, tosin vain suurimmaksi osaksi Kyn ja Cassian ajatuksissa. 

Kirja jakaantuu vuoroin Kyn ja vuoroin Cassian näkökulmiin, mikä toimii oikein hyvin jälleen. Kirjasta tulee mieleen Mad Maxin (siis leffojen) luoma karu maisema, jossa selviytyminen on kamppailua. Monet Yhteiskunnan salaisuudet selviävät osittain, mutta paljon jää vielä salaisuudeksi. Myös Kansannousun taustoja avataan hieman, mutta ei mitenkään kovin syvällisesti.

Pidin kirjasta ja jotenkin tämä erosi niin paljon enemmän samankaltaisista muista kirjoista kuten Nälkäpelistä ja Deliriumista, että pidin tästä kenties jopa enemmän kuin ensimmäisestä osasta tai sitten olen vain niin rentoutunut lomalla, että kaikki tuntuu hyvältä. Vaikkakin etenkin Pandemoniumiin löytyy selkeät yhteneväisyydet, vaikka vaellus tapahtuukin eri paikoissa.

Odotan kyllä mielenkiinnolla seuraavaa, viimeistä osaa, sillä haluan tietää Yhteiskunnan salaisuudet. Myös Cassian suhde sekä Kyhin että Xanderiin odottaa huipennusta, kumman hän valitsee ja mitkä ovatkaan Xanderin salaisuudet ja kuinka Cassian pariksi valiutui Ky... 

Suosittelen ensimmäisestä osista pitäneille lämpimästikin.

1 kommentti:

  1. Ääh juuri tänään katsoin, josko tätä löytyisi meidän läheisestä kirjastosta ja nyt haluaisin vaan entistä kovemmin päästä tätä lukemaan!

    VastaaPoista