keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Louise Allen: Lady Mauden sopimaton rakkaus

Oikeasti välillä tarvitsee pitkän elokuvan pituisen rentoutumisen kirjan parissa ja silloin on vaihtoehtona nämä Harlekiinit. Olen kyllä huomannut, että lukijoita näillä ei saa, mutta väliäkö tuolla, sillä tarkoitus on kirjoittaa jokaisesta kirjasta hyvästä tai huonosta, laadukkaasta tai ei niin laadukkaasta. Laatukin on lukijan silmässä. Romantiikkana tämä on ihan kivaa, ei ehkä ykköslaatua, mutta sellaista tasavarmaa. 

En olekaan aiemmin lukenut Allenin kirjoja, mutta sanotaan vaikka, että ensi tutustuminen oli ihan miellyttävä, ei ehkä unohtumaton, mutta kuitenkin ihan kiva. Mieleen tuli vähän Barbara Cartlandin kirjat, sillä jotain samanlaista viattomuutta tässäkin oli. Mitään kuumaa on siis turha hakea, ei edes selkeästi vihjailtuna. Toisaalta saa ihan kivan tarinan 1800-luvulta, jossa ihmisen syntyperä saneli hänen elämänsä, mikä ei myöskään ole kovin kaukana nykyisessä Iso-Britanniassa. 

Lady Maude on herttuan tytär eli korkealla arvoasteikossa. Hän on rakastunut teatterinjohtajaan Edeniin, jonka sukupuu on tuntematon. Kuinkas ollakaan Edenin suku onkin ylhäistä ja rakkaus kukoistaa monen yllättävän käänteen jälkeen. Siis täysin sellainen aivot narikkaan -kirja.

Suosittelen kesäromantiikan nälkään ja toki historiallisten romanttisten kirjojen ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti