sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Margaret Moore: Ritarin suojeluksessa

Kesä on parhaimmillaan, joten lukeminen sisätiloissa ei tule koko ajan kysymykseen. Ulkona en oikein tykkää lukea, ainakaan itikoiden keskellä ja niitähän riittää. 

Hyvin voi päätellä kirjoittajasta sekä kirjan nimestä, että kyseessä on sitä, ah, niin ihanaa hömppää. Moore kirjoittaa mukavia keskiajalle sijoittuvia kirjoja. Tämä kirja sijoittui 1200-luvulle ja sisältää niin ihanaa ritari-neito -asetelmaa. 

Lady Gillian johtaa kotitilaansa, jonne saapuu Sir Bayard, jonka tehtäväksi on annettu Lady Gillanin suojeleminen salaliitolta. Kuinkas ollakaan he rakastuvat, mutta tuohon aikaan oli voimassa vielä laki, joka kielsi avioliiton sellaisten henkilöiden välillä, joiden sisarukset olivat jo keskenään naimisissa eli suhde on kielletty. (huom. opin uutta, en tällaisesta laista tiennytkään, sitä kutsuttiin kanoniseksi laiksi ja se jouduttiin kaatamaan, kun lain seurauksena oli kyliä, joissa kaikki olivat naimakelvottomia, kun olivat sukua avioliiton kautta.)

Tämä oli siis ihan mukava luettava, kuten Mooret tuntuvat olevan. Ei mitenkään ihmeellinen, ei kauhean paljon romantiikkaa, kiihkosta puhumattakaan, mutta edellisen esimerkin kaltaisia historiallisia nippelitietoja oli kyllä. Oikein opettavaista siis.

Sellainen kiva kevyt kesäkirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti