lauantai 21. heinäkuuta 2012

Tove Jansson: Muumipappa ja meri (äänikirja)

Lomalta jäi tämä vähän kesken, joten kuuntelin loppuun kauppareissuilla autossa. Tämä on itse asiassa ensimmäinen Muumi-kirja, jonka luin. Lapsille on lukenut noita pienempien Muumi-kirjoja, mutta ihan "oikeaa" Muumi-kirjaa en aiemmin.

Kirjahan on tarina itsensä hyväksymisestä ja itseensä tyytyväisenä olemisesta. Samalla, kuten Muumit usein ovat, se on tarina suvaitsevaisuudesta ja ystävyydestä. Kirjassa on monia erinomaisen filosofisia pohdintoja olevaisuudesta.

En nyt kovin syvällisesti saa tästä kiinni, kun kuuntelu oli suhteellisen sirpaleista, mutta kirja sai innon lukea enemmänkin Muumi-kirjoja jossain välissä. Lukijana tässä oli Ahti Jokinen ja hän on aivan loistava. Suosittelen siis myös äänikirjana.

2 kommenttia:

  1. Minulla on tämä -ihan kirjakirjana- lainassa. Jossain vaiheessa täytyy ehdottomasti kirja lukea, onnistuit herättämään mielenkiintoni! Olen lukenut aikuisiällä mm. Muumilaakson marraskuu -teoksen useampaan otteeseen (aivan mahtava) ja Kuka lohduttaisi Nyytiä nyt viimeiseksi. Muumeissa on oma taikansa ja takuuvarmaa hyvänmielenluettavaahan ne on!

    VastaaPoista
  2. Tämä on muumikirjoista se itselleni rakkain. Jossakin vaiheessa ostin jo toisen kappaleenkin hyllyyn, vahingossa.

    VastaaPoista