torstai 24. toukokuuta 2012

Eve Silver: Sydämen synnit

Ihanaa, Harlekiinin Paranormal Romance -sarjassa alkoi uusi sarja ja tämä on mukavan erilainen kuin mikään muu aikaisemmin lukemani. Siinä taistellaan alamaailman ja eri jumalten välillä. Osa nimistä on tuttu Egyptin mytologiasta, osa Kreikan. Tuli oikein lämmin fiilis, kun pystyin samaistamaan osan nimistä Sinuheen, jota kuuntelen äänikirjana.

Maanalainen valtakunta on jaettu osiin ja jokaista osaa hallitsee jumala ja jokaisella on oma tehtävänsä. Yksi valtakunnista on Sutekhin ja hänen valtakuntansa tehtävänä on ryöstää likaisia sieluja. Työn tekevät Sutekhin pojat, joista yksi Dagan Krayl on tämän kirjan uros. Dagan kohtaa eräällä sielunryöstömatkallaan Roxyn ja pelastaa tämän murhaajan ja raiskaajan kynsistä. Heidän välilleen syntyy side, he näkevät toisistaan unta, vaikka sielunryöstäjät eivät näe unta. Yhdentoista vuoden jälkeen heidän tiensä kohtaa jälleen. Tällä välin Roxy on liittynyt Asetin tyttäriin, jotka ovat sielunryöstäjien vihollisia. Voivatko he rakastaa toisiaan...

Kuten ehkä tuostakin voi päätellä, kirjan tapahtumat ovat hyvin erityyppisiä kuin näissä perus ihmissusi-vampyyri -kirjoissa. Tämä on erittäin virkistävää vaihtelua. Kyseessä ei ole myöskään nuorille suunnattu kirjasarja, mikä sekin on mukavaa. Tosin ei tämä mikään suunnattoman roisi ole, mutta sillä tavoin sopivasti. Mukavaa on myös se, että Roxy ei ole kaunis, vaalea nainen, vaan maitokahvin värinen, kaunis tosin. Dagan taas on blondi ja erittäin komea, mikä tietenkin oli ehkä jo arvattavissakin.

Täytyy myöntää, että pidin tästä kovasti. Kirjassa vaihtelee kertoja luvuittain Roxyn ja Daganin välillä ja sekin toimi oikein kivasti. Suomennos oli mielestäni oikein sujuva, enkä huomannut mitään suurempia kämmejä ja kuten sanoin, erittäin mukavaa vaihtelua lukea eri tyyppisistä paranormaaleista. Se, mitä vähän jännitän, on, että käykö tälle sarjalle sama kuin Rautatytär -saagalle, joka ainakin itselleni lässähti kolmanteen kirjaan, joka on yhä edelleen keskeneräisenä yöpöydällä ja saattaa olla vielä pitkän tovin.

Suosittelut kuitenkin ja lämpimät sellaiset paranormaalien kirjojen ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti