lauantai 26. toukokuuta 2012

Gena Showalter: Kodittomat sielut

Tämä tuli samassa paketissa Silverin kanssa Harlekiinilta. Kirja aloittaa myös uuden sarjan, kuten Silverinkin kirja. Eroa on selkeästi kohderyhmä, joka tälle kirjalle on varmaan ns. nuoret aikuiset, kun Silver oli selkeästi aikuisille tarkoitetu.

En ole tutustunut Showalterin aikaisempiin teoksiin, mutta hän kirjoittanut runsaasti samankaltaisia kirjoja. Tähän kirjaa oli yhdistetty kaikki mahdollinen yliluonnollinen; vampyyrit, demonit, ihmissudet, noidat, aaveet, zombiet jne. Hieman tämänlainen sekamelska häiritsi ja ärsyttikin, mutta toisaalta se ei ihan kauheasti lukemista hidastanut.

Nyt vähän juonipaljastuksia eli älä lue, jos haluat lukea kirjan ilman mitään ennakkotietoa. Kirja kertoo Adenista, joka on 16 vuotias poika, jonka pään sisällä asuu neljä sielua. Häntä on kierrätetty sijaiskodeista ja mielisairaaloista toiseen. Vihdoin hän kohtaa Mary Annin, jonka läsnäoloa hiljentää äänet. Kaikki on siis rakennettu Mary Annin ja Adenin suhdetta varten, mutta kuinka käykään...

Kirjassa oli kohtauksia, jotka olivat lähes yksi yhteen Twilightin kanssa, mikä kyllä ärsytti. Joko suomentaja tai sitten kirjoittaja on lukenut Twilightinsa kunnolla. Onneksi tämä oli vain parissa kohdassa. Muutoin oli kirjassa ihan omaperäisyyttäkin. Yllättäen kaikki hahmot olivat yliluonnollisia, ei siis pelkkiä ihmisiä juuri lainkaan paitsi sivulla.

Pelkään, että tälle käy kuten Rautatytär -saagalle, toivon, että ei käy. Ihan mukava luettava, ei mitenkään suuresti romanttinen, mitä olisi kenties voinut odottaa, mutta toisaalta on nuorille suunnattu ihan selkeästi. Mutta jos pidät paranormaaleista asetelmistä, kannattaa lukaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti