keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Jools Sinclair: 44 (book three)


Jälleen varoituksen sana niille, jotka eivät ole lukenee kahta ensimmäistä osaa. Kolmas osa jatkuu siitä, mihin toinen jäi.

Abby on kaapattu. Hän herää nukutuksesta saarelta, jossa on vain yksi ylellinen talo. Talossa on joukko ihmisiä mukaan lukien Nathaniel. He tekevät Abbylle erilaisia lääketieteellisiä kokeita, jotta saisivat selville, oliko juuri Nathanielin antama ruiske se, joka pelasti Abbyn kuolemasta. Abby haluaa vain paeta. Jessekin ilmestyy aina välillä.

Samat henkilöt siis jatkavat ainakin tässä kirjassa. Kirja on hyvin kirjoitettu, koukuttava, kuten olivat kaksi ensimmäistäkin. Tässä tunnelma on jälleen erilainen, painostava ja ahdistava. Abbyn tuska kuvataan niin selkeästi. Lukijanakin tuntee vääryyden jäytävän selkäpiitä hänen joutuessaan syyttä kokeiden uhriksi. Ihmisten into löytää vastauksia ilman inhimillisyyttä tuntuu kammoksuttavalta, mutta niin todelta ja juuri siksi se onkin niin kammottavaa. Tällaista oikeasti tapahtuu.

Nämä 44 kirjat ovat mukavia. Olen nyt lukenut kaikki kolme ilmestynyttä ja jokainen niistä on ollut täysin erilainen, vaikka henkilöt ovat olleet samoja. Aina löytyy jotain uutta, vaikka vanhakin näyttäytyy. Ei ainakaan vielä ole tullut sellaista fiilistä kuin Yön taloa lukiessa, että toistokertoja olisi liikaa. Hahmot ovat pysyneet tuoreina.

Neljäs kirja ilmestyy keväällä 2012, mitä se sitten tarkoittaakaan ja kyllähän sen aion ladata Kindleeni myös. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti