maanantai 30. joulukuuta 2013

Abigail Strom: Cross my heart

Koukuttava kirja, loman viimeinen ilta ei ole hyvä yhdistelmä. Vaikka tiesin kellon herättävän kuudelta, en voinut laskea tätä teosta kädestäni ennen kuin viimeinenkin sivu oli luettu. Syytä en osaa sanoa, sillä tämä kuulunee siihen luokkaan, jollaisia on tullut luettua useita, mutta jotain tässä oli. Kyseessä on näitä Kindlelle Amazonista ilmaiseksi ladattavia kirjoja. Tämä löytyi muistaakseni hakusanalla ice hockey romance, mutta oikeastaan on vain viimeistä eli romantiikkaa. 

Jenna on rock-tähti. Hän haluaa vapautta olla ja mennä, ei sitoumuksia. Michael on sydänkirurgi, jonka elämä perustuu tunteiden piilottamiseen ja järjestelmällisyyteen. Hänen teini-ikäinen tyttärensä Clare tulee vierailemaan ja hullaantuu tajutessaan isänsä naapurin olevan suosikkinsa. Lapsen kautta Jenna ja Michaela tapaavat ja oppivat uusia asioita itsestään. Pystyvätkö he kuitenkaan purkamaan tiukasti rakentamiaan suojamuureja.

Ei siis mitään ihmeellistä juonen osalta, mutta kuitenkin kahdelta aamuyöllä huokaisin syvään, kun sain teoksen loppuun. Tämä oli kuitenkin hyvin elämänmakuinen, ei sellainen höttöinen romantiikkapläjäys, joita usein huomaan lukevani. Voisin kuvitella näin tapahtuvan ihan oikeastikin ja se on hyvä asia nimenomaan tässä kirjassa. 

Toinen positiivinen asia oli, että päähenkilöt olivat aikuisia 30-40 vuotiaita, siis sellaisia kuin minäkin (okei olen yli 40). He olivat kokeneet elämässään jo monia asiaoita, jotka vaikuttivat uskottavasti heidän käytökseensä.

Tämä oli 101 kirja tänä vuonna. En pääse tavoitteeseeni 120 kirjaan millään ja se on ihan ok. Olen jättänyt useita kirjoja bloggaamatta, sillä ne ovat olleet vain ajankulua näitä vastaavia kirjoja ilman sen suurempaa sisältöä. Päätin kuitenkin blogata tämän teoksen, sillä se on erilainen kuin perusharlekiinit (eikä harlekiini olekaan). Taidan hieman surffailla Amazonissa ostoksilla tämän kirjailijan muiden teosten parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti