sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Nicola Cornick: Kielletty

Uusi "skandaalikäryä" -kirja löytyi tavalliseen tapaan S-marketista. Jossain vaiheessa on pienessä päässäni käynyt ajatus, että tällä hinnalla saisi ihan ns. "oikeitakin" kirjoja, mutta minkäs vietilleen mahdat. Romantiikkaa on pakko saada ja kuten jo olen toistanut itseäni kymmeniä kertoja, tällaista romantiikkaa ei enää kirjaston hyllyiltä löydy tuoreeltaan. Jotenkin kirjastojen romantiikka-valikoima supistuu koko ajan, kun suuri osa uudesta tuntuu olevan enemmän luonteeltaan chick litia ja sitäkin aika vähän. Tai sitten en vain osaa löytää.

Cornickin kirjoja olen kirjastosta löytänyt tasan yhden. Kielletty jatkaa Cornickin Harlekiinille kirjoittamaa skandaalinkäryä-sarjaa, jossa naispäähenkilöt ovat tavalla tai toisella 1800-luvulla jossain naiselle epäsopivassa tilanteessa, vaikka ovatkin lähes aina viattomia ja säädyllisiä. Tässä teoksessa päähenkilö on Margery, palvelustyttö. Hänelle paljastuu, että todellisuudessa hän onkin Englannin rikkain perijä lady Marguerite, joka katosi pikkutyttönä samalla, kun hänen äitinsä tapettiin. Miehenä kirjassa on Henry, jonka piti olla perijä. Henryn pitää opettaa Margerylle kaikki perinnöstään, mutta pysyä muutoin erossa. Mutta tässä ei kumpikaan onnistu, vaan intohimon lieskat lyövät korkeammalle. Luvassa tällä kertaa normaalia enemmän kohtaamisia ja höyrystyneitä peilejä.

Joka kerta sama juttu näiden kanssa, lopputuloksen tietää, mutta siitä huolimatta kirja on pakko ahmia vaikka yötä myöten. Onneksi on loma ja tietää, että yölukemiset eivät häiritse seuraavan päivän toimia niin paljon kuin arkena. Nämä teokset ovat mitä parhainta joululukemista, sillä ne eivät pistä ajattelemaan tai tuota mitään suuria ahaa-elämyksiä. Ne tuottavat tietynlaisen nautinnon ja vievät hetkeksi pois tästä päivästä aikaan, jolloin kaikki oli toisin.

Elisa-kirjalta saa nyt muuten ilmaiseksi muutaman Harlekiinin, näistä olin tosin jo yhden lukenut, mutta kaksi muuta latautui tablettiini, joka muussa käytössä koko ajan, sillä Angry Birds Go on koukuttanut kaikki muut perheestäni...

1 kommentti:

  1. Viihderomantiikka silloin tällöin tarjoaa mukavan matkan jonnekin ihan muualle. Aina joskus on kiva lukea kirjaa, jonka tietää varmasti päättyvän hyvin :-)

    VastaaPoista