sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Sirpa Tabet: Voi minun lintuni

Lähdin mukaan kutsusta blogat.fi:hin ja pääsin osallistumaan ensimmäiseen kampanjaan, jossa sai Elisa kirjalta koodeja Crime Time -dekkareihin sekä arvottavaksi yhden koodin. Arvonta on vielä käynnissä, joten jos et ole vielä osallistunut, kannattaa osallistua.

Täytyy myöntää, että oli hankala valita Crime Time -dekkareiden joukosta luettavaksi kahta kirjaa, joten päädyin valitsemaan naiskirjailijan, josta en ollut aiemmin kuullut. Otin molemmat kirjat hänen tuotannostaan. En osannut odottaa mitään, joten täysin avoimin mielin lähdin teosta lukemaan.

Kirja on kirjoitettu 1989, mutta se tuntuu jotenkin vielä vanhemmalta. Tunnelma, joka teoksessa on, on viaton, kuten maailma aiemmin näyttäytyy tänä päivänä. Kirjan päähenkilön Maritan paras ystävä Sari murhataan. Marita ei usko, että mies, jota murhasta syytetään on syyllinen, vaan hän alkaa itse etsiä oikeaa murhaajaa. Marita joutuu palaamaan Sarin nuoruuteen saadakseen selville salaperäisen miehen salaisuuden. 

Ei kenties maailman omaperäisin tarina, mutta yhdistettynä tuohon omanlaiseensa viattomuuteen, tarina onnistuu koukuttamaan yllättävänkin hyvin. Marita on melko tavallinen nainen, eronnut, ylipainon kanssa taisteleva, itsepäinen. Miehet kirjassa jäävät ohuiksi, suurin osa hyvin epämiellyttäviksi. Sen verran googlasin kirjan luettuani Tabetista, että hänen kirjoissaan päähenkilö on usein tavallinen nainen, ei poliisi tai muu rikoksien kanssa työskentelevä. Voisikin siis sanoa, että kyseessä lienee hyvin perinteinen Tabetin teos, joka sijoittuu nykyaikaan.

Ostin kaksi kirjaa kuin sikoja säkissä ja nyt olen oikein tyytyväinen. Toinen teokseni on Tabetin historiallinen teos, enkä taida malttaa sen aloittamista. 

Oma asenteeni on kokeilla aina kaikkea uutta, mitä tarjotaan, sillä jokainen mahdollisuus tuo uusia tuttavuuksia ja niin tälläkin kertaa. Uusi kirjailijatuttavuus, oli oikein hauska tutustua ja jatketaan tutustumista kirjojen parissa.

Luin e-kirjan Samsungin tabletillani ja Elisan e-kirja -sovelluksella. Sovellus oli uusi kokemus ja ihan ok. Hieman häiritsi välilyöntien puuttuminen ajoittain, mutta muutoin suhteellisen toimiva kokonaisuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti